Hey, this photo is ©

Sibiu

April 17, 2016 ,

Nu am mai fost la Sibiu să il vizitez propriu zis de foarte multa vreme, cred că vreo 10 ani. Bine nici de data asta nu am mers concret intr-o vizita de curtoazie a Sibiului …dar am avut mai mult timp la dispozitie sa ma pilmb fata de alte dati. Sibiu pe care l-am vazut acuma 10 ani era unul  iarna, rece si intunecat…parca un pic prea sobru. Primvara asta Sibiul pe care l-am vazut zilele trecute avea alta fata, parca de sarbatoare, cu pomi infloriti, plin de  culoare, lume multa,… agitatie.

Ce am descoperit in Sibiu au fost niste denumiri de restaurante sau cafenele care mai de care mai interesante si originale, parca ele insele pline de viata : Restaurant La Taifas,  La etaj-Cafenea cu dichis, Pardon Cafe, L’Atelier Bistro & cafe, Batranu’ SAS – mezeluri, Restaurant Butoiul de Aur, Mustache Caffee, Arhiva de cafea si ceaiuri si sunt convinsa ca sunt cu mult mai multe dar nu am apucat eu sa le vad pe toate.

Printre altele m-am plimbat pe pasajul scarilor, am trecut pe sub Turnul Sfatului, Podul minciunilor si Piata Mica ( asta mi-a placut cel mai mult…exceptand faptul ca e plina de masini parcate, ceea ce strica din incarcarea istorica care inca o mai pastreaza aceasta piata.) Ce mi-a mai placut sunt stradutele adicente acestor piete, strada Cemtunvirilor, Masarilor, Dogarilor, Cojocarilor…care toate sunt marturi ale unui targ medieval in care mestesugarii acelor timpuri inca isi pun amprenta pe oras.

the frame

 

Cristina Sabau

Cristina Sabau

 

the frame- sibiu

x

 

 

 

Leave a comment