Hey, this photo is ©
Dictie cu Roxana Sabau Nica

Primul curs YOU

May 19, 2016 ,

Primul curs YOU la care am participat a fost cel de Dictie cu Roxana Sabau Nica.

Pe Roxana, omul,  am intalnit-o acum cativa ani, sincer nici nu stiu in ce imprejurare dar imi aduc aminte foarte clar ca in momentul in care a intrat ea, s-a umplut incaperea cu voie buna, rasete si buna dispozitie. Ce m-a marcat la persoana ei a fost vocea, o voce groasa dar foarte melodioasa, venita parca din suflet si intrandu-ti pe sub piele. De asemenea  m-a intrigat felul in care se juca cu voceai ei, in momentele de veselie cand efectiv isi schimba tonul si apoi in secunda urmatoare revenea la vocea grava. Mai tarziu, adica ieri  la cursul You am reusit sa aflu de unde venea vocea ei si cum putea sa se joace cu regitrele vocii ei, in functie de ceea ce dorea sa comunice.

Pe langa toate astea Roxana ne-a vorbit la cursul ei despre tipurile de respiratie, si cum ajuta respiratia in comunicare, despre defectele de vorbire si cum ar putea fi ele corectate si aceste tipuri de voci despre care vorbeam mai sus. In partea doua a cursului a fost un adevarat haos in sensul bun al cuvantului pentru ca au urmat tot felul de exercitii, de jocuri de cuvinte, de improvizatie si de dezvoltare. Toate acestea s-au transformat in hohote de ras si de voie buna. Din pacate eu nu am putut participa la acesta parte , si imi pare foarte foarte rau, dar aveam deja o programare ca nu am putut sa o aman, dar am stat de vorba cu Roxana care mi-a cam spus ce le va propune cursantilor si am vazut din poze rezultatul acestor mici joculete. Pozele le puteti vedea si voi aici .

Tot ce ne-a prezentat Roxana la cursul ei este rodul muncii ei si a studiilor de pana acuma ceea ce ma duce cu gandul la Roxana, actorul, pe care am intalnit-o de atatea ori pe scenele teatrului aradean si care m-a incantat de fiecare data.

Cursurile YOU continua, astazi de la ora 18.30 cu Gestionarea Emotiilor cu Natalia Alina Topor.

QQPF0011

QQPF0005

QQPF0004

QQPF0020

QQPF0008

QQPF0026

Leave a comment