Hey, this photo is ©

Classic meets rock in inima cetatii

June 26, 2016 ,

Cand am vazut prima oara afisul aparand in news feed-ul de la Facebook… am decis imediat ca trebuie sa ma duc. Aveam programul deja facut pentru sambata, dar am dat niste telefoane si am amanat…asa ceva nu se pierde. Si sincer nu imi pare rau deloc.

Locatia…ce sa mai spun…deabea astept reconversia cetatii, restaurarea ei, etc si sper din tot sufletul sa se ridice la nivelul celei de la Alba Iulia,…desi cred ca am prea mari sperante. Dar pana sa ajungem acolo, salut totusi initiativele de a tranforma incet incet acest spatiu intr-unul cultural, apropiat oamenilor, accesibil aradenilor,… chiar si o data sau de doua ori pe an.

A fost Deep Purple cu Smoke on the water in deschidere, a rasunat apoi Van Halen (Jump)…in inima cetatii. Palladio (Karl Jenkins) cu Florin Gherghel la vioara…a fost absolut minunat…dar daca dadeau mai mult sonor la vioara solo era si mai minunat. Invitata din Italia, Emanuela Loffredo a cantat  Music a lui John Miles apoi Heaven ( Brian Adams). Am mai auzit interpretate de ea Proud Mary, Hallelujah si Angel. Orchestral si cu vioara solo, cu acelasi Florin Gherghel,  am mai ascultat Nirvana – Smells like teen spirit, Metallica, Guns N’Roses (November rain) si The Jack – AC/DC. Concertul s-a incheiat printr-un periplu prin muzica nemuritorilor de la Queen, denumit generic Medley.

Cine a fost acolo poate a observat ca am omis Simfonia a V-a a lui Bethoveen…eh am facut-o intentionat pentru ca simfonina destinului trebuie sa aiba un loc aparte, din punctul meu de vedere, care este subiectiv ( ador aceasta simfonie). Dupa parerea mea, tot subiectiva, a fost cea mai buna interpretare a serii….este imposibil sa nu te cutremuri in fata unei opere cum este Simfonia a V-a.

A fost o seara absolut minunata.

 

Leave a comment